Alla inlägg under juli 2015

Av Sonja - 18 juli 2015 12:42

Idag är det en sämre dag. Blodsockret alldeles för högt har höjt till 14 enheter nu och jag har inte hållit på en månad heller och jag började med 4 enheter och det verkar inte bli bättre även om jag bytit bröd, minskat på mjölk mängden osv, huvudvärk som f*n så jag vet inte hur jag ska orka med något idag, har iaf tvättat kläder och hängt upp men nu är det sängen som är number one. Börjar misstänka ögonen kan ha något med det också att göra för det blir lite bättre när jag inte är i ett ljust rum och värken kommer fram i från så jag har ingen aning vilket det är..
En hjärnskakning kan ju inte sitta i en vecka utan att bli bättre tycker man.. Det tar verkligen på humöret :(

Jag har sammandragningar och det gör väldigt ont att gå, har vaknat flera gånger inatt och funderat på om jag ska gråta eller skratta.
Ibland önskar jag att jag fick ha det som de flesta, lätt och enkelt att röra sig. Denna graviditet har inte varit lätt, endast i mitten fick jag må riktigt riktigt bra i 1 1/2 vecka ungefär men efter det har det nog varit tufft.

I början var jag orolig för missfall och att det skulle vara tomt där inne
och först i V24-25 kunde jag känna lite glädje, före det visste jag inte hur jag skulle va. Såklart snurrar ju tankarna ännu, nu i V33 är det ända jag vill att h*n ska komma ut och bli en del av vår familj och att h*n är frisk.

Jag har förberett mig lite på att förlossningsdepression kan dyka upp och jag tror att chansen är stor att det kommer att komma, jag är tacksam att jag har världens bästa psykolog som jag litar på och kan dela mina tankar kring detta med!

Så med andra ord, idag är sängen extra vacker och älskad..
Sjukt jobbigt men hoppas det snart är över för jag orkar inte länge till..


Kom ut........

Av Sonja - 17 juli 2015 00:38

När jag pratade med läkaren i måndags eller tisdags nämde jag att jag har konstant huvudvärk pga
att jag slog i huvudet i en fking hundkoja.
Hon sa då att som det låter kan jag ha hjärnskakning eftersom det var ändå en så pass kraftig smäll
så jag trodde jag skulle svimma.
Om det inte var bättre innan torsdag skulle jag söka mig till hälsovårdscentralen, torsdagen har
ju nu varit och farit och jag har inte varit till läkaren. Vilket betyder det har gått över, men det är fel fel fel fel.
Jag har en sådan huvudvärk så jag tror skallen spricker!
De kan inte göra något ändå så det känns meningslöst att boka tid..
Så det är bara vila som gäller
och det brukar ju inte alltid funka när jag väl ligger ner för alltid är det något/någon som förstör.
Har försökt att vara lite lugn,
typ målat och så och det har nog kännst ganska bra ändå..
Tänkte ha sovmorgon men får se hur
det blir med den saken... Jag hoppas
ju att det lyckas för jag vill vara ifred
och inte höra någon som gnäller eller får mig att må dåligt. Har också lite
öronvärk så halleluja det går bra nu..
Nu blir det natten här, sambon har
redan däckat och de fyrbenta kreaturerna också, endast jag och
babyn som är vaken :P
Godnatt !

Av Sonja - 15 juli 2015 23:45

Jag har skaffat mig en hobby!!!!!
Hör och häpna jag har börjat klotta med fönsterfärg.
Hästar har ju alltid varit ett stort intresse men eftersom jag nu är
Big momma så är det bra att ha något annat att göra.. Börjar vara väldigt lite kvar men dagarna har varit väldigt långa när jag inte haft något att göra. Spegeln är den som
blivit drabbad hittills, är inte ännu riktigt nöjd med den men det får duga :) tänkte lägga upp några bilder,
jag är ju ingen konstnär men jag är nöjd :D
Jag diggar min nya hobby :D

Såhär såg spegeln ut men dagen efter blev det ändring

Nästan nöjd :D men det ändrade dagen efter igen :P

Såhär har den sett ut nu i 3 dagar. Riktig nöjd men tänkte ta bort texten där nere och förminska hjärtat lite, eller något sånt :)

Gjorde detta igår kväll/natt men det misslyckades så domhär är begraven i roskis..

..Men såklart gjorde jag nytt idag, månen blev jag jätte nöjd med och tänkte lägga den på fönstret och kanske några stjärnor :)

Målade också en glasburk och flera blir det! Är super nöjd med Hello kitty bilden!

Av Sonja - 14 juli 2015 17:31

De som läst min blogg vet ju att sedan några år tillbaka har jag varit nedstämd mesta delen. Jag har haft mina perioder både bättre och sämre och för tillfället har jag en lite bättre period men är ändå rädd att falla ner.

Pga av att undvika att ramla bakåt har jag valt att leva som jag gör, tex jag har börjat säga mina åsikter, vara envisare än vanligt, ja alltså leva som jag vill ha det bara för att kunna må något så när bra! Att kunna vakna upp utan ångest är så otroligt skönt!

För 1 år sedan när jag vaknade fick jag panik över när jag inte visste vad jag skulle göra för mat, ha på mig för kläder, regnade det ute var jag orolig att det skulle börja åska och blixten skulle slå ner och jag skulle bli träffad och dö på vägen. Den som drabbades var Tella vilket fick mig att må ännu sämre osv..

Efter 5 1/2 år med olika mediciner och psykologer har jag idag varit fri från deppmedicin i 9 månader och jag är väldigt glad över att jag har så bra psykolog som jag har och en fin familj som stöttar och accepterar hur jag vill ha det, för man kan ju inte va någon annan en sig själv!
(DiLeva citat från igår :D )

Ännu är vissa dagar väldigt jobbiga och det ända jag kan tänka på då är hur skönt det skulle vara att få åka bort och dra huvudet fullt typ.
Mitt självförtroende har ju varit ganska på bottnen men idag skulle jag säga att det är 55% kvar innan jag är helt uppe till 100%.

Jag brukar inte vara den som är stolt över mig själv, men fan vad jag är stolt att jag har kommit mig så här långt och jag tror att det hjälper att falla bakåt några gånger bara för att visa sig själv att jag har klarat mig upp förr och det ska gå även denna gång!

En människa som blir drabbad av ångest och liknande kan inte göra något åt det. Det är lätt för andra att säga att det kommer bli bra men för en människa som lider av ångest är det till och med jobbigt att stiga upp på morgonen.

Jag tar ett steg i taget för mitt mål är att börja må bra, det får ta hur länge det vill men jag har kommit mig en bra bit nu och det har varit en helvetes tung väg att komma mig såhär högt upp men med allt stöd jag fått har det nog varit lättare också!

Av Sonja - 11 juli 2015 00:38

Tänkte slänga upp några bilder innan jag tar natten. Tog nyss insulin så inom 15 minuter sover jag typ :P
Har också 37,1 i temp så jippijay!
Godnatt alla där ute i världen..

Inte precis en chihuahua men hon verkar tro det :P

Regn, jippi :)

Lilla kråkan var med till Nykarleby då jag var till läkaren, hon blir helt ifrån sig när man frågar " Tella ska vi åka bilen? " Roligt att hon tycker om att vara med :D

Lilla tjejen myste inomhus en stund när det åskade igår.
Fina prinsessan <3

Av Sonja - 10 juli 2015 20:49

Nu kommer det en kort uppdatering..
Detta har varit den lugnaste veckan på väldigt länge. Inte någon som stört, alla har varit snälla typ.
Var till vasa i onsdags och jag fick kvälls/nattinsulin. Fyf*n så skoj..
Idag var jag och spolade upp mitt öra, skönt att höra igen, jag har haft problem med öronen sedan liten, och tydligen börjar det komma tillbaka..
Pensionerade min kära världelösa dator idag.. Har någon fejk version så den funkar inte som den ska..
Nu blir det tv, tack och hej!

Av Sonja - 5 juli 2015 18:54

Detta har jag/vi pysslat på med denna hälg! Så skönt att det är så lite kvar och det bästa var nog vädret och kvalitetstiden med pappa. :)
Sambon var ju inte ett dåligt sällskap han heller! Skönt var det iallafall att inget/ingen trillade i vägen,
flera sådana hälger tack!
Nu kommer bilderna :)

Av Sonja - 3 juli 2015 10:51

Jag är väldigt tacksam att jag har min älskade Tella. Imorse slapp jag inte upp ur sängen pga en väldigt plågsam värk.. Lockade på lilla tjejen och hon ställde sig så snällt bredvid så jag fick ha henne som stöd för att slippa upp och för att kunna gå. Idag är det nog värsta värken jag någonsin varit med om. Misstänker huvudet ligger så lågt ner att det tynger på lite extra.. Skulle jag måste åka bil nu skulle jag hellre släpa efter, för det går inte att böja benen utan att jag blir tårögd. Sedan halv 7 imorse har jag legat vaken och bara tittat i väggen.
Har nyss ätit frukost så jag ska gå ut med mat åt Nelly och sedan fundera på livet.. Typ..
Fint väder har vi ju i alla fall, ha en bra dag där ute!

Ovido - Quiz & Flashcards